Projecten: Badkamer

Klusbedrijf Geen Punt is specialist in het uitvoeren van volledige projecten. Op deze pagina leest u wat er zoal komt kijken bij het (ver)bouwen van uw badkamer. Bekijk ook eens de foto’s van badkamers die door Geen Punt uitgevoerd zijn…

 • De Grote Vragen — Een bad, een douche of een combinatie van beide? Toilet op de badkamer? Wat voor een tegels? Welk sanitair?
  Tip: Geen Punt werkt samen met de Bubbelshop (Mussenbergseweg 14, 6604BS Wijchen / 024 – 64 24 054 / www.bubbelshop.nl). Vrijblijvend advies op maat, voor uw smaak en binnen uw budget.
 • Doorlooptijd — Het renoveren van een badkamer duurt gemiddeld 3 weken. Om deze periode te overbruggen kan waar mogelijk een alternatieve douche gemaakt worden; komt de badkamer in een nieuwe ruimte, blijft de oude badkamer gewoon intact tot oplevering van de nieuwe.
 • Capaciteit bestaande situatie — Leidingen in oudere huizen zijn vaak te dun voor m.n. een luxe stort- of massagedouche, en worden dus vaak vernieuwd. Ook belangrijk: levert de bestaande boiler/badgeiser/combiketel voldoende capaciteit voor het nieuwe sanitair?
  Tip: vraag Geen Punt om vooraf uw huidige geiser e.d. te checken.
 • Toilet — Komt er een toilet op de badkamer, dan wordt vaak het riool aangepast. Of we plaatsen een vermaler (deze vermaalt het toiletafval, zodat een dunne afvoer volstaat).
 • Slopen — Vaak moeten oude vloer- en wandtegels verwijderd te worden. Geen Punt minimaliseert de overlast, maar sloop levert altijd puin, wat herrie en zeker ook stof op. Soms kunnen de oude tegels echter blijven zitten.
  Tip: hou deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten tijdens het slopen.
 • Electra & verwarming — Verlichting, elektrische vloerverwarming en mechanisch afzuigsystemen hebben stroom nodig. De leidingen hiervoor moeten weggewerkt worden voordat het opbouwen begint. Dit geldt ook voor nieuw aan te leggen verwarming of buis-vloerverwarming.
 • Aardemat — Meestal zal in ‘natte ruimtes’ een aardemat geplaatst moeten worden om radiatoren en waterleiding te aarden (wettelijk verplicht). Dit is van levensbelang.
 • Wegwerken — Zoals u ziet zit het meeste werk in de voorbereiding. Met name het frezen van sleuven voor de buizen/leidingen en het stuccen van de muren nemen de nodige tijd in beslag.
  Tip: ook bij het frezen komt veel stof vrij. Hou deuren en ramen daarom zoveel mogelijk gesloten.